World Cup volt Hockey

World Cup volt Hockey

Världens största Elhockey turnering till Gävle

Publicerad: 17/3, 2020

Världens största Elhockey-turnering med fem deltagande nationer till Gävle.

Världens bästa Elhockey turnering står för dörren, med lag från Sverige, Norge, Danmark, Kanada och Tyskland hälsar Gästrikland lagen hjärtligt välkommen till Gävle hösten 2020.

Den 9-11 oktober förvandlas Gavlehovsområdet till en arena för hela Elhockey i världsklass.

World Cup Volt Hockey är en internationell volthockey-turnering, med ambition att erbjuda världens bästa inofficiella evenemang inom målgruppen med ”world cup” status. Som en del i Gästriklands Innebandyförbunds och Gävleborgs Parasportförbunds satsning att behålla så många som möjligt inom idrotten med så bra kvalité som möjligt är Elhockeyn en av aktiviteterna som skall leda till målet att öka antalet kvalitativa fritidsaktiviteter för en målgrupp där utbudet kan i många fall vara begränsat. I CSR-arbetet #InnebandyForAll samverkar flera viktiga aktörer om att få så många i rörelse som möjligt. Genom att genomföra World Cup Volt Hockey, flaggskeppet för Elhockyn/Elinnebandyn är målsättningen att visa upp idrotten, öka forumet och synligheten för idrotten med det definitiva långsiktig målet få så många inkluderande i idrotten som möjligt.

Våren 2019 sattes idéspadarna för den första upplagan av World Cup Wolt Hockey, och vi är stolta att tillsammans kunna presentera en turnering i världsklass flera klasser. Utan alla samarbetsaktörer hade inte detta varit möjligt. 

Initialt erbjuds fyra klasser om totalt 32 lag. Med lag från andra sidan atlanten, Kanada, Tyskland, Norge Danmark och Sverige kommer turneringen vara sig världsunik och för första gången sammanstråla alla, så vitt vi vet, engagerade nationer. Med ambitioner om en ordentlig utbredning över tid.

Medarrangörer är Gävleborgs Parasportförbund, KF Heros och Gävle Kommun

Hela inbjudan finns att tillgå här.

Vartm välkommen till Gävle!

Covid-19*

Tyvärr befinner sig svensk idrott i ett mycket utsatt läge. Läget med det snabbt spridande viruset Covid-19 är kritiskt och något som mycket ledsamt får flera aktiviteter och evenemang att ställa in. Vår förhoppning är att evenemanget ligger inom en tidsrymd att läget bedöms som säkert att genomöra turneringen.

 

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK