Spontanytan skall främja ökad rörelseglädje även denna sommar

Publicerad: 15/6, 2021

Gästriklands Innebandyförbund har slutit ett nytt avtal med Region Gävleborg om nyttjanderätt av idrottsytan på Södertullområdet, vilket är glädjande även denna sommar. Ett fantastiskt besked där förra årets "glädjeyta", om vi får säga så, är tillbaka. Ytan är tänkt att vara möjlig för spontanspel men också för mer rena organiserade grupper när möjlighet finns.

​En hall och en öppen dörr, på en given tid med närhet till livspusslet. Det kanske är det som krävs för att motionärer skall kunna komma loss från vardagen, utan större uppoffringar med träning och motion när det passar just dig som bäst. Träning blir som bäst när den inre motivationen är som störst, tyvärr är det svårt att spela Innebandy på egen hand, även om det är fullt möjligt blir en lagsport mycket roligare när man får umgås med sina kamrater.

Genom att samla intresserade och skapa forum och nätverk att hitta varandra kan vi tillsammans öppna just den dörren som krävs för att fler skall motionera. Ibland räcker det just med en tid och plats för att samla kompisgänget och ha roligt en timme.

Ytan har tidigare varit disponibel som tennisbana för motionärer men förra året blev tennisbanan en innebandyplan vilket för många ansågs som väldigt uppskattat.

- Det känns fantastiskt att vi har ytan på plats igen och att Regionen som har i många fall samma mål som vi, dvs att arbeta för folkhälsan, kan se detta som en perfekt lösning för att få fler ungdomar i rörelse, säger Linus Nielsen, Gästriklands innebandyförbund.

Förhoppningsvis kan ytan vara en yta vi tillsammans tar stort ansvar för, det är därför en allmän skarp uppmaning till alla nyttjare att sköta om alla inventarier och materialet så ytan kan vara disponibel hela sommaren. Vi har en stor tilltro till alla våra ungdomar och vi hoppas att vi tillsammans också kan ta ansvar för att alla får vara med. Beroende på hur utfallet blir kan vi sedan se över vilka augusti aktiviteter vi kan organisera, det är mycket viktigt att FHMs alla riktlinjer följs hela tiden vilket grundförutsättning för aktivteter.

Ytan är helt tillängnad för spontanspel om inget annat kommunceras. Ytan går att boka för egna tillställningar som överstiger 2 heltimmar vid kontakt med gastrikland@innebandy.se.

- #InnebandyForAll har just organiserad spontanverksamhet som en av aktiviteterna och det är med glädje att vi kan konstatera att ytan är efterfrågad, vi märker att idrotten hela tiden bygger nya sätt att interagera och få fler i rörelse. För att tillgängliggöra idrotten mer måste vi tänka nytt och vi kan konstatera att Regionen är en viktig medspelare därför kan vi konstatera att det är med glädje vi kan öppna för denna möjlighet, Linus Nielsen, Gästriklands Innebandyförbund.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK