Sommarlovsdagar med Gymnastik och Innebandy, kostnadsfria nu öppna

Publicerad: 9/6, 2020

Ökad integration bidrar till ökad tillväxt. Genom att fler ges möjlighet till fysiska meningsfulla fritidsaktiviteter ökar människors tillhörighet i samhället samtidigt som vi tillsammans är med och bidrar till ökad integration och sänkta trösklar till vårat gemensamma samhälle.

Nu satsar Gästriklands Innebandyförbund, tillsammans med Andersbergs IBK och Gefle Gymnastikförening på ytterligare sommaraktiviteter, kostnadsfria och utan förkunskapskrav för att kunna få fler barn i rörelse med meningsfulla fritidsaktiviteter under sommaren. Satsningen är en del av Gävle Kommuns lovstrategi lov i Gävle.

Barn skall inte behöva välja idrott utan tillsammans skall vi idrottsengagerade genom god relation och kommunikation skapa förutsättningar för att barn- och ungdomar kan idrotta fler idrotter för ökad rörelseförståelse genom hela barndomen. En allsidig träning som är variationsrik bidrar till ökat intresse och minskar skaderisken där man ges möjlighet att skapa verktyg i alla idrotter till senare idrottsval i livet med förhoppningen att vara idrottsengagerad livet ut.

Sommarlovsläger med Innebandy X Gymnastik för barn 6-12 år, halva dagen får barnen prova på allt inom gymnastik så som parkour, trupp, artistisk gymnastik, hopprep, trampolin, motoriskträning och mer på Gymnastikenshus och halva spelar man Innebandy med Andersbergs IK på Hedvigslundshallen.

Aktiviteterna inkl. lunch och mellanmål är helt gratis och deltagarna är försäkrade vis Svenska Gymnastikförbundet och har licens via Innebandy Förbundet. Medtag egen innebandyutrustning om man har annars finns att låna. Gymnastiken blir barfota och vanliga träningskläder utan dragkedjor, knappar och luvor. Alla smycken lämnas hemma.

Buss kommer köra barnen mellan hallarna. Man lämnar i en hall och hämtar i den andra. Uppdelning av gruppen kommer via mail dagen innan lägret startar. Ange om det är någon kompis du gärna är i samma grupp som.

Vi anpassar grupperna beroende på aktivitet och antal anmälda och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring covid- 19. För mer info så läs på Gefle Gymnastikförenings hemsida eller på Gästriklands Innebandyförbunds hemsida.

Praktisk information: 

Plats: Gymnastikenshus och Hedvigslundshallen 
Dag: 16 juni, 23 juni, 25 juni, 30 juni, och 2 juli
Tid: kl. 9-15

För att komma till anmälan, då klickar du här.

Klicka på läger och sedan väljer du den dagen som du vill gå på (man kan anmäla sig till flera), varmt välkommen!

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK