Nytt verktyg hjälper föreningar stärka jämställdheten

Publicerad: 18/3, 2020

Nu kan föreningar i hela Sverige ta stora kliv för att öka kunskapen om jämställdhet. Ett lättillgängligt webbverktyg har tagits fram – som väntas ge stor effekt.
– Det har funnits en avsaknad av enkla verktyg som kan hjälpa både föreningar och förbund. Nu kan det bli skillnad, säger Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

Svenska Innebandyförbundet arbetar på flera plan för att uppnå Riksidrottsförbundets jämställdhetsmål till 2025. I styrdokumentet Svensk Innebandy Vill är målen högt prioriterade.

Med hjälp av den webbanpassade utbildningen Fifty/Fifty hoppas man att föreningar runtom i landet ska stärkas i ämnet. Utbildningen är skapad av Värmlands Innebandyförbund och RF SISU Värmland, med stöttning av Svenska Innebandyförbundet.

– Det är inte bara styrelser i alla Sveriges innebandyföreningar som kan gå utbildningen, den är även öppen för alla idrottsföreningar i Värmland. Vi hoppas att den snart kan öppna för alla idrottsföreningar i hela landet också. Hittills har vi sett ett stort intresse och det är ett 50-tal föreningar registrerade, säger Värmlands IBF:s kanslichef Camilla Olsson.

Syftet med utbildningen är att deltagarna ska få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både föreningen och individerna. Fifty/Fifty ska så frön till nya tankar som ska leda till handfasta, förhållandevis små förändringar, som i förlängningen har stor betydelse för jämställdheten i den egna verksamheten.

– Det har funnits en avsaknad av enkla verktyg som kan hjälpa både föreningar och förbund. Nu kan det bli skillnad med Fifty/Fifty. Vi tror verkligen att det här kan lyfta kunskapen i föreningar, säger Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK