Många nätverk och forum för utveckling under mars kopplat till elinnebandy

Publicerad: 19/2, 2021

Under Pregames genomfördes flera viktiga och givna möten och konferenser. Bland annat bjöd RF SISU Gävleborg in beslutsfattare och plikten från Gävleborgs olika kommuner under temat - en aktiv, fritid, hur ger vi alla det valet?

Även Svenska Innebandyförbundet tillsammans med Svensk Parasport bjöd in distriktsrepresentanter från respektive distrikt ur båda organisationerna för att prata förutsättningar för ökade regionala samarbeten.

Dessa pågick under två dagar, från fredagen till lördagen. Fredagens aktiviteter ägde rum i Gavlehov Arena nere på spelplanen, framför storbildsskärmen. Därefter, under lördagen, var vi på plats på Clarion Winn Hotel i centrala Gävle där vi fortsatte dialogen om ytterligare möjligheter för liknande satsningar för Parasport även i de andra distrikten.

Den 12-14 mars avser vi genomföra fler digitala insatser som en progression från Pregames till World Cup Volt Hockey 2021. Vi hoppas att helgen skall fortsätta öppna forum för fler dialoger om hur för en aktiv fritid, på lika villkor.

Dessa viktiga forum är etablerade:

Lokal konferens – Idrott, anläggningar och samhällsplanering
Vi behöver sätta fler människor i rörelse i Gävleborg och ge fler människor möjlighet till ett socialt sammanhang. För att lyckas är det viktigt att vi tänker långsiktigt tillsammans. Konferensen ska ses som en förlängning av den digitala konferens som arrangerades i oktober.

Med banbrytande forskning kring hållbar samhällsplanering som utgångspunkt och med inspiration från kommunal och regional horisont, vill vi lyfta frågor om ett hållbart Gävleborg.

Hur kan vi gemensamt möjliggöra ett samhälle där alla kan utöva sin rätt till en aktiv fritid, där det finns plats för idrott och rörelse, där trösklarna är låga och där vi tagit sikte på en jämlik folkhälsa?

Deltar gör bland annat Åsa Linares Norlin, ordförande Parasport Sverige.

Åsa som har siktet inställt på att skapa konkret verkstad och sätta tillgänglighetsfrågorna i centrum på allvar. Åsa vill etablera ett synsätt kring tillgänglighet som kräver att vi vänder på våra resonemang. Med parasportens idrottspolitiska program som fond, ger hon råd om hur.

Datum: 12 mars 2021
Tid: 09.00–15.30
Plats: Gävle (Vi återkommer om lokal. Vid restriktioner på grund av smittläge genomförs konferensen digitalt.)

Klicka här för mer inforamtion.

Nationell konferens – Utvecklingskonferens Inkluderingsprocessen

Svenska Innebandyförbundet tillsammans med Gästriklands Innebandyförbund samt Gävleborgs Parasportförbund in till en digital halvdagskonferens under temat nya målgrupper och Parasport. Konferensen ska ses som en förlängning av den fysiska konferens som anordnades i oktober 2020 i samband med World Cup Volt Hockey och vänder sig till våra distrikt.

Deltar gör bland annat Umeå Universitet som presenterar framgångsnycklar ur sin studie kopplat till regionala samarbeten.

Anders Jonsson, utvecklingschef Svenska Innebandyförbundet och Åsa Linares, ordförande Parasport Sverige redogör också för vilka framgångsfaktorer för inkluderingsprocessen.

Vilka utmaningar för en lyckad inkludering kopplat till Innebandyn vill har vi framför oss?

Datum: 11 mars 2021
Tid: 09.00–12.00
Plats: Digitalt

Mer information (inbjudan i PDF).

Anmälan per mejl till: inez.rehn@innebanndy.se senast 10/3.

Internationell konferens – Utvecklingskonferens Inkluderingsprocessen

World Cup Volt Hockey är världens största elhockeyturnering, med lag från fem nationer är evenemanget en del i satsningen att behålla så många som möjligt inom idrotten.

Med fem nationers medverkan är vi unika och har som mål att vara en del i sportens utbredning och långsiktiga utveckling. Både på och innanför sargen.

Syftet är att ge en uppdatering och börja fördjupa konversationen om effekterna kring evenemanget på lång sikt.

Medverkar gör upphovsmännen till evenemanget samt Innebandykommittén Parasport Sverige, representanter från Ontario Canada och ytterligare föreningsrepresentanter.

Datum: 12 mars 2021
Tid: 16.00-17:30. Centraleuropeisk normal tid Timezon Sverige (GMT + 1).
Plats: Digitalt

Anmälan per mejl till: jakob.westerlund@innebandy.se senast 10/3.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK