IBK Runsten spelare ropar

IBK Runsten spelare ropar

Knatteligan har lockat rekordantal - Innebandyfest på Gavlehov

Publicerad: 25/2, 2020

Knatteligan är spelformen som vänder sig till de yngsta stjärnorna i sammandragsform. En ordentlig innebandy- fest där stor glädje sätts I centrum. Här samlas lag och föreningarna från hela distriktet att spela Innebandy under en heldag med flera matcher på småplaner. I matcher om tre mot tre på mellanmål med målvakt gör killar och tjejer upp i härliga kort-matcher där tiden oftast är satt till 14-minuter.

Inför förra säsongen sjösattes en ordenlig satsning på knatteligan, framförallt med huvudinriktning att starta fler Innebandyskolor.

Genom att vara med och sätta spaden för nästa generations innebandyspelare i Gävleborg startade Gästriklands Innebandyförbund tillsammans med Hälsingland en "nysatsning" på knattar för föreningar med syfte att kunna erbjuda en ordentlig och seriös uppstart med en innebandyskola och därmed kunna hitta nya medlemmar till föreningen och möjliga Innebandyspalre.

Innebandyförbundets målsättning är att samtliga innebandyföreningar varje säsong skall kunna erbjuda möjligheten att erbjuda Innebandyverksamhet för knattar med långa trösklar. Inga ekonomiska hinder och inga krav på förkunskaper är nyckeln för att hitta fler idrottsentusiaster och få fler i rörelse.

Konceptet bygger på att bjuda in alla barn i närområdet, tjejer som killar och få de att prova på innebandy. Där Innebandyförbundet har erbjudit föreningar

- Utrustning vid behov
- Marknadsföring på förbundets mediekanaler
- Kontakt med skolor
- Flygblad/affischer

De två första träffarna kan Innebandyförbundet vara med och driva verksamheten där man också kan utbilda föräldragruppen i korta drag i vad som krävs för att bedriva en enkel och lyckad verksamhet i Svensk Innebandys Utvecklingsmodells anda.

En kraftig ökning

Vecka nio, är förknippat med sportlov och då hölls för tredje året i rad också den årliga Sportlovs-specialen. Lag från hela distriktet var under tisdagen inbjudna och spelplatsen var Gavlehov, arenan där distriktets största Innebandyprofiler ofta också huserar.

Förra säsongen deltog toltat dryga 80 anmälda lag, när man efter dagens sportlov-special kan konstatera att årets säsongs siffra uppgår till 101 med ytterligare en sammankosmt kvar att genomföra är man naturligtvis hoppfull inför fortästtningen av utvecklingen.

En stark säsong där glädjen är det viktigaste, alla får vara med i alla lägen och det är måljubel åt båda håll, både just vid mål och vid byte.

Tack för en fanstastisk dag på Gavlehov!

Se alla nyheter »

Taggade spelare från IK Huge

Taggade spelare från IK Huge

Spelare från IK Sätra och Åmots IF i full fart

Spelare från IK Sätra och Åmots IF i full fart

Skott av Åmots IF spelare

Skott av Åmots IF spelare

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK