Inbjudan till motionsserien i Innebandy

Publicerad: 30/8, 2020

Innebandy är något alla skall kunna hålla på med, hela livet. 3 mot 3 på halvplan, kasta klubborna från mitten och bara dela lag och köra. Koncepten är många där verksamheten syftar till att fortsätta inspirera till rörelse och motion när den ordinarie tävlingsverksamheten av olika anledningar inte längre är aktuell. Genom att erbjuda meningsfulla motionsverksamheter på deltagarnas egna villkor syftar initiativen till att fortsatt bidra till ökad folkhälsa och intresse för idrott hela livet, så många som möjligt så länge som möjligt. Nu är det möjligt för dig att delta med ditt kompisgäng, företag eller studentgrupp i organiserad form. Anmäl er här till höstens motionsserie.

Korpen Gävle och Gästriklands Innebandyförbund under sommaren undertecknat en avsiktsförklaring med syfte att stärka motionsverksamheten i kommunen och regionen i framtiden. Korpen Gävle har under de senaste säsongerna haft ett nedåt vikande antal lag anmälda till seriespelet. Framförallt har antalet damlag försvunnit drastiskt och inför säsongen 2019/2020 uteblev dam-verksamheten helt. Gästriklands Innebandyförbund har i sitt uppdrag mot RF och Svenska Innebandyförbundet målet att utöka antalet motionärer till 60 tusen på nationell nivå. I uppdragen på regionalnivå prioriteras motionsverksamhet och distrikten uppmanas att skapa serieverksamhet något som har resulterat i en översyn av möjligheterna på lokalnivå.

Innebandyns värdegrund handlar om samverkan och tillsammans, en viktig del i målen inom strategidokumentet Innebandyn Vill är just samarbete och nyskapande. Detta samarbete genomsyras av de värdeorden, ett nyskapande samarbete som skall leda till fler motionärer och fler individer i rörelse.

- Det känns jättebra att vi kan krocka arm med en stark aktör för idrott och värdegrund, det här är precis vad vi behöver för att lyfta verksamheten för alla inblandade. Det handlar om att det skall bli bättre för alla och stärka det befintliga engagemanget, säger Jörger Olsson som är ordförande i Korpen Gävle.

I en stad med den geografiska förankring i länet som Gävle är kan dubbla verksamheter vara hämmande, eller i alla fall konkurrerande, vilket kan leda till splittringar istället för samverkan och positiva synergi-effekter. Båda organisationerna är rörande överens om att en samverkan för att stärka tävlingsverksamheten för motion i Gävle är nödvändig för bästa resultat. Avsiktsförklaringen rör i första hand Gävle som utbredningsområde, men syftet är givetvis att på sikt vara med omfatttande.

- Vi vill vara en nationell pionjär och anamma nya rön, leder detta till fler Innebandyspelare och en bättre tillgänglighet så är vi nöjda och då skall vi givetvis samverka med de som har lång och bred erfarenhet av målgruppen, framförallt vill vi stärka utbudet för fler damer att motionera på lika villkor, säger Michael Parment ordförande Gästriklands Innebandy.

- Det handlar inte bara om en ”ny serieform” eller dylikt, egentligen handlar det om en samverkan för att fler skall kunna vara med och spela, detta är en vitkig del i vår vår verksam #InnebandyForAll där vi pratar om att ta samhällsansvar och det gör vi genom att erbjuda aktiviteter och samverka med drivna och kompetenta organisationer, säger Jakob Westerlund, distriktschef för Innebandyförbundet.

Anmälan är nu möjlig till höstens serieform. Det kommer bli en hel del spännande nyheter, den kanske viktigaste satsningen är kraften på att få in fler damspelare.

Hela anmälan till Korpen Gävle och Gästriklands Innebandyförbunds motionsserie hittar du här: https://idrottonline.se/korpengavle-korpen/Innebandy/sasongen20202021/inbjudan20202021

Läs mer om #InnebandyForAll: http://www.innebandyforall.yodo.se

"Vi erbjuder en enkel, rolig sport som är öppen för alla att engagera sig i, oavsett roll där rörelseglädjen bidrar till ökad folkbildning och förbättrad folkhälsa. Syftet med #InnebandyForAll är att erbjuda aktiviteter och ta ett samhällsansvar, vi är mer än en sport." - #InnebandyForAll

För frågor kontakta: info@innebandyforall.se

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK