Inkludering

Människor som tillåts vara olika bidrar till ökad förståelse och ökad mångfald. Genom fler perspektiv och öppna sinnen bjuder vi in till öppet klimat där man med gott uppförande bidrar till det svenska samhället med moralisk rikedom och betydande erfarenheter.

Människor som inte bedömas utifrån kön, etnicitet eller sexuell läggning utan istället i form av handlingar, ansvar, värdegrund och respekt tillåter istället varanndras olikheter där alla kommer till tals och bemöts med tillit och entusiasm.

Inkluderingsarbetet handlar om att engagera fler målgrupper, reflektera över vilka som på naturlig väg når idrottsrörelsen och varför vi tillsammans berikas av en öppnare kultur. I det arbetet behöver vi se över vilka strukturer och beteenden som leder till dagens verklighet och hur vi istället tillsammans kan öppna nya dörrar utan att nedvärdera det redan väl utförda arbetet.

Här kan du läsa mer konkret om vad du i din förening kan göra för att skapa goda idrottsliga inkluderingsnivåer.

Du kan även läsa här om vad barn- och ungdomars delaktighet har för värdefull betydelse för din förening.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK